Nederlandse producent sinds 1966
Showroom en testruimte in Zaandam
Privé en zakelijke producten
Nederlandse producent sinds 1966

Stoombad

Een stoombad, ook wel Turks stoombad genoemd, is één van de meest gebruikte elementen in een wellness en is daarom ook niet weg te denken uit een luxe wellnessruimte. Vraagt u zich af ‘Wat is een stoombad?’. Een stoombad is een cabine met stoom, geproduceerd door stoomgeneratoren. De temperatuur in een stoombad ligt gemiddeld tussen de 45 en 50°C en de luchtvochtigheid kan oplopen tot wel 100 procent. Wilt u uw wellnessaanbod uit te breiden of meer informatie over stoomcabines? Lees dan verder of laat u vandaag nog vrijblijvend informeren door een van onze specialisten.

Wat zijn de voordelen van een stoombad?

Uw stoombad op maat gemaakt

De gebruiker van een stoomcabine profiteert van diverse voordelen. Een regelmatige sessie in een stoombad cabine zorgt voor een algemene verbetering van de gezondheid en de gesteldheid. U voelt zich ontspannen, verfrist en vol nieuwe energie. Voor een optimale werking wordt een sessie van 10 tot 15 minuten aanbevolen. De voordelen van een stoombad zijn enigszins te vergelijken met die van de sauna. Het zijn namelijk allebei warmte therapieën die goed zijn voor de doorbloeding van het lichaam en die het zweten bevorderen.

Indien u zich afvraagt ‘Waar is een stoombad goed voor?’, worden de belangrijkste voordelen worden hieronder genoemd:
- Het bevordert de ontgifting van het lichaam door te zweten. Gif- en afvalstoffen worden zo effectief afgedreven.
- Het reinigt en verjongt de huid. De huid wordt door het vochtgehalte gehydrateerd en de elasticiteit wordt verbeterd. Na een stoombad ziet de huid er stralender en gezonder uit.
- Het heeft door de hoge luchtvochtigheid een positieve werking op de luchtwegen. Hierdoor kan het kwalen als astma, bronchitis, hoesten en heesheid aanzienlijk verlichten.
- Tijdens een sessie in het stoomcabine verbrandt u gemiddeld 300 calorieën omdat de hartslag door de warmte verhoogt. Ook verliest u veel vocht. Dit wordt weer aangevuld door het drinken van water na het stomen.
- Tijdens een sessie in een Turkse stoomcabine kunt u onbezorgd genieten. De warme in combinatie met de stoom zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Hierdoor valt dagelijkse stress en spanning te bestrijden.

Wilt u een luxe stoombad of baden plaatsen om uw wellnessaanbod uit te breiden? Stoomcabines van Cleopatra worden op maat voor u gerealiseerd en zijn enkel van hoogstaande kwaliteit. Ze zijn uniek omdat ze veelal te personaliseren zijn. Hierdoor zorgt u ervoor dat het stoombad naadloos bij uw interieur en stijl past. De kleur, de banken en natuurlijk de afmetingen zijn aanpasbaar. U kiest ook de verlichting en de mogelijke douche opties.

Hoogwaardige stoomcabines van acryl, betegelbare cabines of cabines van andere kunststoffen. De uitgangspunten van de Cleopatra stoombaden zijn: eenvoudige installatie, minimum aan onderhoud, duurzaamheid, hoge isolatiewaarde en gebruiksgemak. Daarom zijn de stoomcabines van Cleopatra zeer geschikt voor professioneel gebruik.

Het assortiment bestrijkt cabines van 1 persoon tot wel 30 personen. Allemaal met hun eigen look en feel. Het is daarnaast ook mogelijk om verschillende opties toe te voegen aan uw stoomcabines. U kunt daarbij denken aan een stoomgenerator, LED verlichting, Steam Sensation, ultrasteam en stoomcabine geuren.

Stoombad kopen bij Cleopatra?


Heeft u belangstelling bij een van onze luxe stoomcabines om uw wellnessaanbod uit te breiden? Cleopatra is Nederlandse producent van luxe en hoogwaardige wellnessproducten zoals stoombaden, sauna’s en whirlpools. Daarbij is Cleopatra gespecialiseerd in wellnessproducten voor professioneel gebruik. Laat u verrassen door ons veelzijdige aanbod. Alle wellnessproducten zijn prachtig vormgegeven en uitgerust met diverse faciliteiten om uw wellness service naar een hoger level te tillen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van stoombaden voor professioneel gebruik? Neem gerust contact op met een van onze specialisten of maak een afspraak in onze showroom en testruimte in Zaandam om verschillende stoombaden te bekijken of uit te testen.

nl_NLNederlands