• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Energie besparen

ENERGIE BESPARINGEN   Het is een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd; energie besparen. De klant optimaal laten genieten van een weldadig stoombad maar het stoombad alleen dan laten functioneren wanneer het nodig is. Om dit te bereiken heeft Cleopatra een aantal besparingsopties ontwikkeld. Met de Cleopatra Standby en pre-heat functie (voorwarming) bespaart u […]
Lees meer...

Productomschrijving

ENERGIE BESPARINGEN

 

Het is een van de belangrijkste uitdagingen van onze tijd; energie besparen. De klant optimaal laten genieten van een weldadig stoombad maar het stoombad alleen dan laten functioneren wanneer het nodig is. Om dit te bereiken heeft Cleopatra een aantal besparingsopties ontwikkeld. Met de Cleopatra Standby en pre-heat functie (voorwarming) bespaart u op energiekosten, zonder concessies te hoeven doen aan comfort en kwaliteit van het stoomproces.

 

 

Press for steam: standby regeling welke de stoomgenerator op tempertuur houdt en na activeren door de eindgebruiker direct stoom produceert.

Ultrasteam: een aanvulling op de press for steam indien het stoombeeld (dikke wolken stoom) in zeer korte tijd gerealiseerd moet worden.

Climate control: regenereren van warmte door inblazen warme en frisse lucht beneden in de cabine. Dit proces zorgt voor een gelijkmatige verdeling van temperatuur in de cabine.

 

ENERGIE BESPARING VOORBEELD

Stoomgenerator met een vermogen van 11,4 kW draait 16 uur per dag – 7 dagen per week. Totaal kW per jaar = 11,4 x 16 x 7 x 52 = 66.393 kWh (x 55% gem. verbruik na opstarten (Figuur 1-B) = 36.516 kWh

Met Cleopatra besparingsysteem (figuur 2-B): Max verbruik 66.393 kWh x 30% = 19.918 kWh

Verschil: 36.516 -/- 19.918 = 16.598 kWh (dit is in dit voorbeeld de besparing 45%)

Besparing hangt natuurlijk van een aantal factoren af: aantal gebruikers, duur van de stoomsessie, vermogen van de generator. De berekening dient slechts ter illustratie.

CATALOGUS

Download hier de catalogus

Geïnteresseerd in dit product?

Dit product verkopen wij niet online. Wij willen u graag goed voorlichten over de mogelijkheden van dit product. Voor meer informatie over dit product verzoeken wij u een afspraak te maken in onze showroom.
Lead
nl_NLNederlands