• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Infrarood straling uitgelegd

Om de therapeutische werking van een infrarood cabine te begrijpen is het van belang om te weten wat infrarood straling precies is en doet: – Lange- en middengolf straling zorgen dat de bloedcirculatie toeneemt, waardoor de huid beter doorbloedt. – Stralers met korte golf capaciteiten (IR-A straling) dringen zonder de huid te verhitten door in […]
Lees meer...

Productomschrijving

Om de therapeutische werking van een infrarood cabine te begrijpen is het van belang om te weten wat infrarood straling precies is en doet:

– Lange- en middengolf straling zorgen dat de bloedcirculatie toeneemt, waardoor de huid beter doorbloedt.
– Stralers met korte golf capaciteiten (IR-A straling) dringen zonder de huid te verhitten door in de huidlagen. Het effect is dieptewarmte, die door het lichaam wordt geabsorbeerd. Deze straling staat bekend als de meest therapeutische infrarood straling. De infrarood straling, en daarmee de warmte, dringt tot diep in de huid door.

Omdat een een dergelijke infrarood cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een cabine met deze zogenaamde therapeutische Full Spectrum lampen een uitstekende keuze.

 

De drie soorten stralingen hebben elk een eigen golflengte. Die wordt uitgedrukt in micrometer (μm). Binnen het infrarood gedeelte van het spectrum bestaat nog een onderscheid in:
Korte golf infrarood (IR-A): 0,78 – 1,40 μm
Midden golf infrarood (IR-B): 1,40 – 3,00 μm
Lange golf infrarood (IR-C): 3,00 – 1000 μm
*Korte golf stralers zijn waarneembaar met het oog

 

De infraroodstralers van Cleopatra gebruiken zowel IR-A, IR-B als IR-C. Deze stralers worden daarom ook wel aangeduid als full-spectrum stralers. Ze bestaan namelijk voor:
27% uit korte golf straling (IR-A)
58% uit middengolf (IR-B)
15% uit lange golf infrarood straling (IR-C).

 

Door de hogere kerntemperatuur in de straler, gebaseerd op halogeen techniek, spreken we over dieptewarmte. De indringdiepte in de huid bedraagt bij deze infrarood straler 4 à 5 mm.
Full spectrum stralers zijn herkenbaar doordat de stralers rood van kleur opgloeien (vergelijkbaar met de rode lamp van vroeger). Om het licht tot een aangename hoeveelheid te reduceren wordt
gebruik gemaakt van een speciaal vervaardigd keramisch glas, robax fi lter genaamd. Dit Robax filter bevordert een gelijkmatige verdeling van infrarood energie over het lichaam.

 

Omdat een full spectrum cabine niet vooraf opgewarmd dient te worden en hoofdzakelijk dieptewerking afgeeft, wordt deze vooral gebruikt door mensen met klachten en ongemakken waar
dieptewarmte vereist is. Denk hierbij aan spier- en gewrichtspijnen, zoals reuma, artrose, artritis en fibromyalgie. Ook wanneer men enkele malen per week een snelle, intensieve infrarood sessie wenst te ondergaan, is een full spectrum cabine een uitstekende keuze.

 

IR- A STRALING – korte golf
De korte golfstraling, ook wel IR-A straling genoemd, staat bekend als de meest therapeutische infrarood straling. Het lichaam wordt verwarmd, de cabine niet. De infrarood straling, en daarmee
de warmte, dringt tot diep in de huid door. Deze straling verlicht reumatische pijnen en spierpijn. Het is niet nodig om de cabine voor te verwarmen. Omdat de warmte direct wordt opgenomen door het lichaam, hoeft de deur van de cabine niet gesloten te blijven.

 

IR- B STRALING – midden golf
De IR- B straling is de middengolf infrarood straling. Ook deze straling dringt direct door in de bovenste huidlagen, maar minder diep dan de IR- A straling. De dieptewarmte werking zoals bij IR- A
straling blijft uit.

 

IR- C STRALING – lange golf
IR- C straling wordt gebruikt voor verwarming van de lucht in de cabine. De luchtvochtigheid daalt door de hoge temperatuur in de cabine. De bovenste huidlaag wordt op deze manier verwarmd en
de straling dringt het lichaam niet binnen. Bij IR- C infrarood straling zult u het meest gaan transpireren door de hoge temperatuur in de cabine. Het is noodzakelijk om voor gebruik de cabine op te warmen. Voor de beste werking is het aan te raden de deur dicht te houden tijdens het gebruik.

Geïnteresseerd in dit product?

Dit product verkopen wij niet online. Wij willen u graag goed voorlichten over de mogelijkheden van dit product. Voor meer informatie over dit product verzoeken wij u een afspraak te maken in onze showroom.
Lead
nl_NLNederlands