• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Aquafun Ice Pool

Aquafun Ice Pool voor ontspanning en herstel Door het koude water schrikt het lichaam, hierdoor komt adrenaline vrij en de stijgt de hartslag. Na een tijdje zal het lichaam zich ontspannen. Dit ontspannen heeft een energieboost als gevolg en men ervaart fysiek en mentaal meer motivatie. Een koud bad werkt ook goed bij stress, omdat […]
Lees meer...

Productomschrijving

Aquafun Ice Pool voor ontspanning en herstel

Door het koude water schrikt het lichaam, hierdoor komt adrenaline vrij en de stijgt de hartslag. Na een tijdje zal het lichaam zich ontspannen. Dit ontspannen heeft een energieboost als gevolg en men ervaart fysiek en mentaal meer motivatie. Een koud bad werkt ook goed bij stress, omdat het lichaam de spanning loslaat en hierdoor volledig ontspant.

Cooling down na sporten, een sauna of stoombad

Na een intensieve training, een sauna gang of een weldadig stoombad is het van belang om de lichaamstemperatuur omlaag te brengen. Wanneer je vervolgens 10 – 20 minuten in een niet te koud bad of een cooling down room gaat zitten, worden de afvalstoffen in je bloed afgevoerd. De kans op spierpijn en spierontstekingen neemt af.

IJsbad als therapie

Laat u bij fysieke ongemakken altijd informeren door uw huisarts voordat u gebruikt maak van een ijsbad. De koud water therapie wordt ook wel Ishnan genoemd, en versterkt het zenuwstelsel. Het lichaam gaat op eigen kracht de kou bestrijden, bloed gaat stromen en haarvaten gaan open staan. Hierdoor voelt het lichaam zich niet meer koud onder het water, maar warmt juist op eigen kracht op. Dit is eigenlijk een meditatieve oefening, die het zenuwstelsel helpt te verbeteren en zal leiden tot verbeterde concentratie.

Ideale temperatuur

De ideale temperatuur voor een ijsbad ligt tussen de 4 en 6 graden Celcius; het is mogelijk om ijsblokjes aan het water toe te voegen. Bij een ijsbad is er geen zichtbaar ijs, het water wordt continu rondgepompt om een lage temperatuur te behouden.

Toepassing bij een IJsbad

  • 15 minuten in een sauna, stoombad of warme douche
  • 10 minuten in een ijsbad
  • 15 minuten rusten

Deze cyclus kan verschillende keren herhaald worden.

Aanvulling met zuurstofbad of massage

Het is mogelijk om de Ice Pool optioneel uit te voeren met een zuurstofbad, massagebad en/of kleurentherapie.

Geïnteresseerd in dit product?

Dit product verkopen wij niet online. Wij willen u graag goed voorlichten over de mogelijkheden van dit product. Voor meer informatie over dit product verzoeken wij u een afspraak te maken in onze showroom.
Lead
nl_NLNederlands