• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Ontspan in uw eigen Hamam van cleopatra

Kijk eens rond op onze website of stel uw eigen Vogue Line stoombad samen met onze visualisator! Kom gerust lang in one showroom om alles te bekijken en te bespreken.

Hamam's van Cleopatra

Hamam’s – ook wel Turkse en/of oosterse stoombaden genoemd, is een plek waar mensen zich kunnen wassen, ontspannen en heeft ook een sociale functie. De Hamam heeft zich ontwikkeld vanuit de badhuizen en thermen uit het Romeinse en Byzantijnse Rijk. Een traditionele Hamam bestaat uit drie kamers, die met elkaar verbonden zijn: een hete ruimte (caldarium), een warme ruimte (tepidarium) en een koele ruimte (frigidarium).

De hete ruimte, het stoombad, is bedoeld om te zweten in de stoom en voor het ondergaan van scrub- en schuimmassages. De warme kamer wordt gebruikt voor het wassen met water en zeep en de koele ruimte, de huidige relax ruimte, is er om te ontspannen, aan te kleden, het drinken van een verfrissend drankje of thee en indien beschikbaar, een dutje doen na de massage in een eigen hokje.
De Hamam’s van Cleopatra hebben bovenstaande functies allemaal geïntegreerd: men kan stomen, ontspannen en douchen in dezelfde ruimte.

De Cleopatra Hamam’s zijn gemaakt uit modulaire panelen, wat voor installatie gemak zorgt. Het is uniek omdat het op meerdere facetten te personaliseren is: de kleur, de banken, de types deur en natuurlijk de afmetingen zijn aanpasbaar. U kiest ook de verlichting en de mogelijke douche opties.

De Cleopatra Hamam is ontwikkeld met de professionele gebruiker in gedachte: de cabine is duurzaam, makkelijk in onderhoud en veilig voor de gebruiker.

Onze Hamam's

Hamam Apollon

Bekijk meer

Hamam Thoth

Bekijk meer

Hamam Hermes

Bekijk meer

Hamam Elixar

Bekijk meer

Hamam Osiris

Bekijk meer

Wat is een hamam?

De voordelen van een hamam

Een hamam, ook wel Turkse hamam of stoombad genoemd, is een eeuwenoude traditie die stamt uit de Romeinse en Byzantijnse tijd. De hamam heeft zich ontwikkeld vanuit de badhuizen en thermen en is een plek waar mensen zich kunnen wassen en ontspannen. Een hamam spa is een oord waar lichaam én geest samenkomen en gereinigd worden.

Het voornaamste verschil tussen een hamam en sauna is de temperatuur. De temperatuur van een hamam of stoombad is namelijk lager (40 – 45°C) dan een sauna (70 – 110°C). Ook is een hamam aanzienlijk vochtiger. De luchtvochtigheid kan wel tussen de 80 en 100% bedragen, waar in een sauna zo’n 15% gemiddeld is.
Een regelmatige hamam wellness behandeling heeft vele voordelen op de algemene gezondheid en de gesteldheid. Doordat het lichaam zweet in een hamam, voert het gifstoffen af en verbrandt u gemiddeld 300 calorieën per sessie. Ook verbetert een hamam behandeling de doorbloeding van de huid en naar de cellen, weefsels en organen. Hierdoor worden kwalen als spierspannng of -zwakte verlicht of genezen. Een betere doorbloeding van de huid, resulteert in een heldere, zuivere en elastischere huid.

Een hamam behandeling heeft door de hoge luchtvochtigheid een positieve werking op de luchtwegen. Hierdoor kan astma, bronchitis, hoesten en heesheid aanzienlijk verbeteren. Ook dagelijkse stress en spanning valt te bestrijden met een ontspannend hamam ritueel.

Hamam voor professioneel gebruik

Ontdek de hamam die bij jou past

Cleopatra is specialist in wellness producten voor zowel particulier als professioneel gebruik. De Cleopatra hamam is ontwikkeld met de professionele gebruiker in gedachte: de cabine is duurzaam, makkelijk in onderhoud en veilig voor de gebruiker.

Een traditionele hamam bestaat uit drie kamers, die met elkaar verbonden zijn: een hete ruimte (caldarium), een warme ruimte (tepidarium) en een koele ruimte (frigidarium). De hete ruimte, het stoombad, is bedoeld om te zweten in de stoom. De warme kamer wordt gebruikt voor het wassen met water en zeep en de koelruimte is er om te ontspannen en van een verfrissend drankje te genieten. De hamams van Cleopatra hebben bovenstaande functies allemaal geïntegreerd: u kunt stomen, douchen en ontspannen in dezelfde ruimte.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een hamam voor professioneel gebruik? Kom langs in onze showroom en testruimte in Zaandam of neem contact met ons op.

Wilt u een luxe hamam in uw badkamer of voor professioneel gebruik? Zo kunt u ultiem ontspannen na een drukke dag. Cleopatra hamams zijn enkel maatwerk en van hoogstaande kwaliteit. Ze zijn uniek omdat ze veelzijdig te personaliseren zijn. Hierdoor zorgt u ervoor dat de hamam bij u en uw stijl past. De kleur, de banken, het type deur en natuurlijk de afmetingen zijn aanpasbaar. U kiest ook de verlichting en de mogelijke douche opties.

Hamam kopen bij Cleopatra


Wilt u een luxe hamam in uw badkamer of voor professioneel gebruik? Zo kunt u ultiem ontspannen na een drukke dag. Cleopatra hamams zijn enkel maatwerk en van hoogstaande kwaliteit. Ze zijn uniek omdat ze veelzijdig te personaliseren zijn. Hierdoor zorgt u ervoor dat de hamam bij u en uw stijl past. De kleur, de banken, het type deur en natuurlijk de afmetingen zijn aanpasbaar. U kiest ook de verlichting en de mogelijke douche opties.

Neem contact op
nl_NLNederlands