• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Geniet van uw eigen stoombad van Cleopatra

Kijk eens rond op onze website of stel uw eigen Vogue Line stoombad samen met onze visualisator! Kom gerust lang in one showroom om alles te bekijken en te bespreken.

Cleopatra Stoombaden

Cleopatra produceert al sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw stoombaden voor zowel professioneel als privé gebruik. Maar wat is een stoombad precies? Een stoombad is een cabine met stoom, geproduceerd door stoomgeneratoren. De temperatuur in een stoombad ligt gemiddeld tussen de 45 en 50°C. De luchtvochtigheid kan oplopen tot wel 100 procent.
Het voornaamste verschil tussen een sauna en een stoombad is de temperatuur. De temperatuur van een stoombad is namelijk lager dan een sauna (70 – 110°C). Ook is een stoombad aanzienlijk vochtiger. De gemiddelde luchtvochtigheid in een sauna bedraagt maar zo’n 15%.

Onze Stoombaden

Energie besparen

Bekijk meer

Onyx betaalterminal

Bekijk meer

Wellness Automation

Bekijk meer

Zeta Line

Bekijk meer

Vogue Mosaic Line

Bekijk meer

Romantica Line

Bekijk meer

Sedna Line

Bekijk meer

Vintage Line

Bekijk meer

Vogue Line

Bekijk meer

Delta Line Pro

Bekijk meer

Delta Line

Bekijk meer

Voordelen van een stoombad

Stoombad voor professioneel gebruik

De voordelen van een stoombad zijn enigszins te vergelijken met die van de sauna. Het zijn namelijk allebei warmte therapieën die goed zijn voor de doorbloeding van het lichaam en die het zweten bevorderen.

De belangrijkste voordelen van een stoombad zijn:
- Het bevordert de ontgifting van het lichaam door te zweten. Gif- en afvalstoffen worden zo effectief afgedreven.
- Het reinigt en verjongt de huid. De huid wordt door het vochtgehalte gehydrateerd en de elasticiteit wordt verbeterd. Na een stoombad ziet de huid er stralender en gezonder uit.
- Het heeft door de hoge luchtvochtigheid een positieve werking op de luchtwegen. Hierdoor kan het kwalen als astma, bronchitis, hoesten en heesheid aanzienlijk verlichten.
- Tijdens een sessie in het stoombad verbrandt u gemiddeld 300 calorieën omdat de hartslag door de warmte verhoogt. Ook verliest u veel vocht. Dit wordt weer aangevuld door het drinken van water na het stomen.
- Tijdens een sessie in het stoombad kunt u onbezorgd genieten. De warmte in combinatie met de stoom zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Hierdoor valt dagelijkse stress en spanning te bestrijden.

Een regelmatige sessie in een stoombad zorgt voor een algemene verbetering van de gezondheid en de gesteldheid. U voelt zich ontspannen, verfrist en vol nieuwe energie.

Hoogwaardige stoombad cabines uit acryl, betegelbare cabines of cabines uit andere kunststoffen. De uitgangspunten van de Cleopatra stoombaden zijn: eenvoudige installatie, minimum aan onderhoud, duurzaamheid, hoge isolatiewaarde en gebruiksgemak. Daarom zijn de stoomcabines van Cleopatra zeer geschikt voor professioneel gebruik.

Het assortiment bestrijkt cabines van 1 persoon tot wel 30 personen. Allemaal met hun eigen look en feel – bij diverse modellen bestaat de mogelijkheid tot personalisering. In deze stoombaden zijn verschillende belevingselementen toe te voegen: LED RGB verlichting, geurstofdosering, koude stoom en relaxkussens.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een stoombad voor professioneel gebruik? Kom langs in onze showroom en testruimte in Zaandam om verschillende stoombaden te bekijken of uit te testen.

Stoombad voor thuis

Stoombad kopen bij Cleopatra

Wilt u een luxe stoombad in uw badkamer om zo ultiem te ontspannen na een drukke dag? Cleopatra stoombaden zijn enkel maatwerk en van hoogstaande kwaliteit. Ze zijn uniek omdat ze veelal te personaliseren zijn. Hierdoor zorgt u ervoor dat het stoombad thuis bij u en uw stijl past. De kleur, de banken en natuurlijk de afmetingen zijn aanpasbaar. U kiest ook de verlichting en de mogelijke douche opties.

Een luxe stoombad kopen? Cleopatra is Nederlandse producent van luxe en hoogwaardige wellnessproducten zoals stoombaden, bubbelbaden en sauna’s. Laat u verrassen door ons veelzijdige aanbod! Heeft u vragen over stoombaden of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met ons op.
Neem contact op
nl_NLNederlands