• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Hoogwaardige stoomtechniek en wellness functies van cleopatra

Kijk eens rond op onze website of stel uw eigen Vogue Line stoombad samen met onze visualisator! Kom gerust lang in one showroom om alles te bekijken en te bespreken.

Stoomtechniek

Cleopatra produceert verschillende hoogwaardige stoomgeneratoren. Bij elk model generator horen verschillende wellness functies (stoom, licht therapie, hogere stoomintensiteit, halotherapie, aroma therapie en nog meer). Elk model generator heeft een eigen bediening met bepaalde functies en een eigen uitstraling.

Voorwaarden voor goede werking:

Ruimte boven de cabine: Reken voor aansluiting van ontluchting en verlichting minimaal 150 mm extra bij de netto hoogtemaat.
Vloer & afvoer: Onder de deur van de stoomcabine wordt een kleine sparing gehouden om lucht aan te kunnen zuigen. Zorg dat de vloer voldoende afloopt om douchewater af te voeren.
Natuurlijke ontluchting: Zorg voor ontluchting in dak of hoog in de cabinewand, of mechanische ventilatie in een lage stand. Plaats de ontluchting niet boven de stoominlaat.
Elektra en water: Berekening vermogen van de stoomgenerator: cabine lengte x breedte x hoogte (max 220 cm) x 1,25. Bij een stoomgenerator van 3 kW is een 230V aansluiting voldoende, vanaf 4,5 kW is 400 V of 2x 230V benodigd.
Stoompijp aansluiting: Tot en met 6,0 kW is een 22 mm stoompijp afdoende voor grotere vermogens (7,5 kW – 9,0 kW etc.) is 28 mm benodigd.

Aansluitingen bij de generator:

Op de plek van de generator is het volgende nodig: water, hitte bestendige sifon, werkschakelaar en elektrische voeding. De waterdruk moet normaal zijn. Bij hard water is het aan te raden om een waterontharder voor de stoomgenerator te plaatsen. Indien een externe stoomgenerator gebruikt wordt dan mag de stoomleiding van generator tot stoominlaat max. 3,5 m zijn.

Onze stoomtechniek

Cleo Steam One

Bekijk meer

Cleo Steam Smart

Bekijk meer

Cleo Steam Deluxe

Bekijk meer

Backwall Steam

Bekijk meer

Ultrasteam

Bekijk meer

Backwall Steam & Shower

Bekijk meer

Backwall Steam Special

Bekijk meer

Stoomtechniek

Cleopatra produceert al sinds de jaren ‘70 hoogwaardige stoomtechnieken. Met oog op de laatste trends blijven we continu ons assortiment uitbreiden en de wensen en behoeften van de klant vervullen. Daarnaast hebben wij een aantal kernpunten voor onze stoombaden. Ze moeten eenvoudig te installeren zijn, met een minimum aan onderhoud, duurzaam, hoge isolatiewaarde en gemakkelijk te gebruiken. Ons assortiment bestrijkt cabines van 1 persoon tot wel 30 personen. Op maat gemaakt met verschillende belevingselementen zoals LED RGB verlichting, geurstofdosering, wellness douche en relax kussens. Bekijk nu welke stoomgenerator u het echte wellness gevoel geeft.

Stoomgenerator voor stoomcabine

Voor een stoombad heeft u een stoomgenerator nodig. Deze stoomgeneratoren zorgen ervoor dat er een hoge luchtvochtigheid en temperatuur ontstaat in de cabine en dat de temperatuur stijgt naar 40 tot 50 graden. Door de luchtvochtigheid en de warmte gaan uw poriën open staan. Hierdoor wordt de huid stevig gereinigd en voelt zacht en soepel aan na een stoomsessie. Naast de goede eigenschappen voor de huid is een stoomtechniek ook goed voor mensen die last hebben van allergieën. De hoge luchtvochtigheid zorgt voor een opening van de luchtwegen. Dit wil zeggen dat een stoomgenerator voor stoomcabine een verlichting kan geven bij onder andere astma, hoesten of bronchitis. Zelf halotherapie thuis? Neem gerust contact met ons op en wij kunnen u helpen met de zoektocht naar de best bijpassende stoomgenerator.

Stoomgenerator douche

Naast een stoombaden bieden wij ook stoomdouches aan. Net als een stoomcabine zit in de douche ook een stoomgenerator. De stoomdouches zijn daarentegen iets anders ingedeeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een douchekop en een sta gedeelte in het midden met banken eromheen. Zo kunt u ervoor kiezen om een normale douche te nemen of een stoomsessie. De stoomgenerator voor een douche is verkrijgbaar bij ons op de website. Bekijk welke stoomtechniek het beste bij u past.

Stoomtechniek kopen

Met een grote verscheidenheid aan stoomtechnieken hebben we altijd een Cleopatra stoomgenerator die bij uw persoonlijke voorkeuren past. Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? Neem dan gerust contact met één van onze experts op.
nl_NLNederlands