Nederlandse producent sinds 1966
Showroom en testruimte in Zaandam
Privé en zakelijke producten
Nederlandse producent sinds 1966

Hoogwaardige stoomtechniek en wellness functies van cleopatra

Kijk eens rond op onze website of stel uw eigen Vogue Line stoombad samen met onze visualisator! Kom gerust lang in one showroom om alles te bekijken en te bespreken.

Stoomtechniek

Cleopatra produceert verschillende hoogwaardige stoomgeneratoren. Bij elk model generator horen verschillende wellness functies (stoom, licht therapie, hogere stoomintensiteit, halotherapie, aroma therapie en nog meer). Elk model generator heeft een eigen bediening met bepaalde functies en een eigen uitstraling.

Voorwaarden voor goede werking:

Ruimte boven de cabine: Reken voor aansluiting van ontluchting en verlichting minimaal 150 mm extra bij de netto hoogtemaat.
Vloer & afvoer: Onder de deur van de stoomcabine wordt een kleine sparing gehouden om lucht aan te kunnen zuigen. Zorg dat de vloer voldoende afloopt om douchewater af te voeren.
Natuurlijke ontluchting: Zorg voor ontluchting in dak of hoog in de cabinewand, of mechanische ventilatie in een lage stand. Plaats de ontluchting niet boven de stoominlaat.
Elektra en water: Berekening vermogen van de stoomgenerator: cabine lengte x breedte x hoogte (max 220 cm) x 1,25. Bij een stoomgenerator van 3 kW is een 230V aansluiting voldoende, vanaf 4,5 kW is 400 V of 2x 230V benodigd.
Stoompijp aansluiting: Tot en met 6,0 kW is een 22 mm stoompijp afdoende voor grotere vermogens (7,5 kW – 9,0 kW etc.) is 28 mm benodigd.

Aansluitingen bij de generator:

Op de plek van de generator is het volgende nodig: water, hitte bestendige sifon, werkschakelaar en elektrische voeding. De waterdruk moet normaal zijn. Bij hard water is het aan te raden om een waterontharder voor de stoomgenerator te plaatsen. Indien een externe stoomgenerator gebruikt wordt dan mag de stoomleiding van generator tot stoominlaat max. 3,5 m zijn.

Onze stoomtechniek

Cleo Steam One

Bekijk meer

Cleo Steam Smart

Bekijk meer

Cleo Steam Brain

Bekijk meer

Backwall stoomtechniek

Bekijk meer

Ultrasteam

Bekijk meer