• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Cool Down Room

De Cool Down Room is een prefab vervaardigde cabines met uitstekende isolatiewaarden, eenvoudig te monteren en eenvoudig in gebruik. Door de hoge isolatiewaarden is tevens gezorgd voor optimaal energieverbuik. De voorzijde van de cabine is afgesloten met dubbel isolatieglas; de achterzijde van de cabine is voorzien van een afbeelding naar keuze. Door het toevoegen van […]
Lees meer...

Productomschrijving

De Cool Down Room is een prefab vervaardigde cabines met uitstekende isolatiewaarden, eenvoudig te monteren en eenvoudig in gebruik. Door de hoge isolatiewaarden is tevens gezorgd voor optimaal energieverbuik.

De voorzijde van de cabine is afgesloten met dubbel isolatieglas; de achterzijde van de cabine is voorzien van een afbeelding naar keuze. Door het toevoegen van een comfort bank, uit hetzelfde materiaal als de Spa furniture producten, kan men heerlijk ontspannen terwijl de kou haar werk doet.

De droge kou koelt het hele lichaam efficiënt af en biedt een zachtere, aangenamere ervaring dan blootstelling aan koud water of ijs. Hoewel de tijd die u in een dompelbad doorbrengt noodzakelijkerwijs kort is, zorgt de langere periode van blootstelling aan koude die een Cool Down Room biedt ervoor dat de hartslag op een langzame en meer gecontroleerde manier terugkeert naar zijn normale tempo.

De intensiteit van de kou kan worden verhoogd of verlaagd om aan de individuele behoeften te voldoen, zachte sneeuw bijvoorbeeld kan zachtjes in de huid worden gemasseerd om het koude gevoel te versterken. Door toevoegen van een Snow Shower of een Ice Wall.

De droge kou in de Cool Down Room zorgt ervoor dat het hele lichaam efficiënt en zacht afkoelt: de luchtwegen, longen, organen en hersencellen kunnen langzaam afkoelen bij -10°C, terwijl ons grootste orgaan, de huid, wordt over het gehele oppervlak gekoeld zonder enige beschadiging van het weefsel. Er is iets uniek aangenaams aan afkoelen in de koude lucht: verkwikkende frisheid is er in overvloed, en lichaam en geest ontspannen en regenereren.

Ideale temperatuur

De ideale temperatuur voor een Cool Down Room ligt bij -10 graden Celcius.

Toepassing bij een Cool Down Room

  •  15 minuten in een sauna, stoombad of warme douche
  • 10 minuten in een Cool Down Room
  • 15 minuten rusten

Deze cyclus kan verschillende keren herhaald worden.

Optioneel in de Cool Down Room

Snow Shower

Zachte droge sneeuw komt via het dak in de cabine bij een omgevingstemperatuur van – 10 graden Celcius. De sneeuw blijft liggen waardoor sneeuw gebruikt kan worden om de huid extra te koelen.

Ice Wall

Een Ice Wall is letterlijk een muur van ijs in een Cool Down room; deze muur kan gebruikt worden om de cabine temperatuur af te koelen tot -10 Celcius. De Ice Wall is op de foto links geintegreerd in de cabine.

Geïnteresseerd in dit product?

Dit product verkopen wij niet online. Wij willen u graag goed voorlichten over de mogelijkheden van dit product. Voor meer informatie over dit product verzoeken wij u een afspraak te maken in onze showroom.
Lead
nl_NLNederlands