• Sauna's
  • Infrarood
  • Stoom
  • Baden en Whirlpools
  • Spa Furniture
  • Wellness Shower
  • Cold Wellness
Nederlandse producent sinds 1966

Sauna installatie checklist

Techniekruimte

Hou er rekening mee dat de relaiskast en aansturing van de sauna en infraroodcabine altijd bereikbaar moeten blijven. Plaats deze in een technishe ruimte of bijvoorbeeld achter een serviceluik bovenop de cabine.

Vloer & Afvoer

Onder de deur van de sauna wordt een kleine sparing gehouden om lucht aan te kunnen zuigen. Plaats geen afvoer in een sauna ruimte; door de warmte droogt de afvoer op. Zorg dat de vloer waterpas is; een ongelijke vloer heeft maatafwijkingen tot gevolg.

Benodigde technische voorzieningen

De technische voorzieningen verschillen van sauna tot sauna en infrarood cabine. Bij offerte/opdracht worden alle benodigde voorzieningen opgegeven.

Elektravoorziening

Berekening vermogen van de sauna kachel: cabine lengte x breedte x hoogte x 1,25.

Bij een sauna kachel tot van 3,6 kW is een 230V aansluiting voldoende. Vanaf 4,5 kW is 400 V nodig of 2 x 230V. Afhankelijk van de gekozen kachel en verlichting moet bepaald worden of de verlichting aangestuurd wordt door de sauna kachel of dat een tweede stroom voorziening voor de verlichting noodzakelijk is. Er dient altijd een werkschakelaar aanwezig te zijn. We adviseren u hier graag over.

Hygiëne en onderhoud

Door het gebruik van een handdoek voorkomt u dat zweetdruppels op uw banken vallen. Voor het behoud van uw kachel: vervang bij regelmatig privé gebruik om de paar jaar uw sauna stenen, prop ze niet in de kachel en leg geen stapel hoog op de kachel.

Garantie

Bij normaal privé gebruik 2 jaar op de cabine exclusief glazen deur/vensters en lampen. Sauna kachel en elektronica 2 jaar, behalve de verwarmingselementen, omdat de levensduur daarvan sterk afhankelijk is van hoe wordt omgegaan met de kachel.

nl_NLNederlands