• Working Days

  9:00 - 17:00

 • Saturday

  10:00 - 16:00

 • Sunday

  gesloten

over StoomTECHNIEK

 

Cleopatra produceert verschillende hoogwaardige stoomgeneratoren. Bij elk model generator horen verschillende wellness functies (stoom, licht therapie, hogere stoom densiteit, halotherapie, aroma therapie en nog meer). Elk model generator heeft een eigen bediening met bepaalde functies en een eigen uitstraling.

 

Voorwaarden voor goede werking:

 1. Ruimte boven de cabine: Reken voor aansluiting van ontluchting en verlichting minimaal 150 mm extra bij de netto hoogtemaat.
 2. Vloer & afvoer: Onder de deur van de stoomcabine wordt een kleine sparing gehouden om lucht aan te kunnen zuigen. Zorg dat de vloer voldoende afloopt om douchewater af te voeren.
 3. Natuurlijke ontluchting: Zorg voor ontluchting in dak of hoog in de cabinewand, of mechanische ventilatie in een lage stand. Plaats de ontluchting niet boven de stoominlaat.
 4. Elektra en water: Berekening vermogen van de stoomgenerator: cabine lengte x breedte x hoogte (max 220 cm) x 1,25.  Bij een stoomgenerator van 3 kW is een 230V aansluiting voldoende, vanaf 4,5 kW is 400 V of 2x 230V benodigd.
 5. Stoompijp aansluiting: Tot en met 6,0 kW is een 22 mm stoompijp afdoende voor grotere vermogens (7,5 kW – 9,0 kW etc.) is 28 mm benodigd.

 

Aansluitingen bij de generator:

Op de plek van de generator is het volgende nodig: water, hitte bestendige sifon, werkschakelaar en elektrische voeding. De waterdruk moet normaal zijn. Bij hard water is het aan te raden om een waterontharder voor de stoomgenerator te
plaatsen. Indien een externe stoomgenerator gebruikt wordt dan mag de stoomleiding van generator tot stoominlaat max. 3,5 m zijn.

Category